Hlavní navigace

Názor ke článku Vykrádáním k titulu od icu - [31] Deniso, stalo se. Jak jste dělala bakalářskou...

  • 15. 5. 2009 3:41

    icu (neregistrovaný)

    [31] Deniso, stalo se. Jak jste dělala bakalářskou práci, co je jejím výstupem a jak se na vás budou koukat vaši kolegové a profesoři na dalším studiu, to si musíte srovnat sama a fakt vám to nezávidím.

    Hlavně to ukazuje na to, jak funguje MU - minimálně její Pedagogická fakulta. Nemyslím si totiž, že to je vaše chyba - byla to vaše první "akademická" práce, spíš vidím problém na straně vašeho vedoucího, který vás měl vést - očividně se nestalo a pak oponenta, který prostě neudělal svoji práci. Také nevím, jestli je na PaedF MU pro bakaláře povinný předmět "Akademické psaní" - pokud ne, je problém na PaedF MU pravděpodobně hlubší, než se dá z tohoto jednoho případu soudit.

    Chci vás ale upozornit, že tento styl práce je na prestižních univerzitách zcela nemožný i u pouhých semestrálních úkolů a znamená bezpodmínečné vyloučení z kursu (s automatickým ohodnocením "neprospěl/a") a automatický návrh na vyloučení studenta z univerzity. Ohánět se v takovém případě "citací" ústí v obvykle jednomyslné přijetí návrhu na vyloučení. I když je zde "propíraný" dokument pouze podpůrný, není možné, aby měl takovou formu.

    Pokud je to tak, jak popisujete v [31], tak by každá kapitola má v ÚVODU uvedeného svého autora. Práce každého autora je použita pochopitelně jen s jeho souhlasem. Ano, existují i takové publikace - příkladem budiž "Nohria, N., Eccles, R.G. (Eds), Networks and Organizations, Harvard Business School Press, 1992". Jsou ceněné, protože poskládat z různých textů ucelené dílo je docela kumšt.

    A když k tomuto případu přidám zkušenosti "předdiskutujících" spolu se "slavnou diplomkou jednoho bývalého českého premiéra, tak je myslím jasné, že pouhým nasypáním peněz do VŠ se na jejich kvalitě nijak neprojeví.