Hlavní navigace

Petr Krčmář: blog nejen o Linuxu - Témata označená nálepkou Xfce

  • Když se vám zblázní DPI

    Zajímavá historka s dobrým koncem. O tom, jak se mi pomátlo DPI a aplikace se rozhodly, že fonty přizpůsobí mému dvoumetrovému displeji. Poznámka: Tohle je pro mou děravou hlavu a pro všechny, kteří budou mít stejný problém. Pokud máte v některých aplikacích miniaturní písmo, jste tu správně. Před pár dny jsem potřeboval kvůli něčemu spustit VirtualBox a po spuštění na mě vyskočila zajímavá obrazovka.
    12. 10. 2012 10:37 (aktualizováno)
  • Thunar v Xubuntu a Windows sítě

    Thunar už konečně umí Gvfs, takže dokáže přistupovat ke vzdáleným úložištím. Ten v Xubuntu to ale standardně neumí. Oprava je snadná. Nainstaloval jsem ženě na Eee nové Xubuntu. 11.10, o kterém jsem na Rootu před pár dny psal. Měla nějaké staré Ubuntu, kterému dobíhala podpora a bylo třeba to aktualizovat. Rovnou jsme tedy přešli na moje oblíbené Xfce v Xubuntu.
    21. 10. 2011 0:16 (aktualizováno)
  • Přeskakující prohlížeč v Xfce 4.6

    Po dvou letech je tu opět stejný problém: v Xfce 4.6 mi po kliknutí na odkaz v Thunderbirdu přeskočí prohlížeč na aktuální plochu. Řešení je naštěstí snadné. Už je to více než dva a půl roku, co jsem tu publikoval návod, který zamezoval nepříjemnému chování: Přesun Firefoxu na aktivní plochu Xfce. Od té doby jsem přešel na Chrome a také na Xfce 4.6 a problém se objevil znovu: když kliknu na odkaz v Thunderbirdu nebo v jiné aplikaci, tento se sice správně otevře v Chrome, ale celý prohlížeč mi př
    10. 10. 2011 11:40 (aktualizováno)
  • Jak Thunderbird v Xfce spojit s Chrome

    Další návod pro děravou hlavu. Trápil jsem se s tím celý den a povedlo se. Jak vyřešit na pohled triviální věc: spárování Thunderbirdu s jiným prohlížečem než Firefox. Pokusně jsem přešel na Google Chrome. Protože používám Thunderbird (TB), samozřejmě jsem chtěl, aby se mi linky z TB otevíraly v novém prohlížeči. Triviální záležitost se ukázala být extrémně problematická.
    10. 10. 2011 11:35 (aktualizováno)
  • Jak na GTK dialogy v OOo

    Už delší dobu používám prostředí Xfce. Protože jsem vždycky používal spíš GTK aplikace, nebyl přechod ani designově žádný problém. Jen OpenOffice.org dlouho a tvrdošíjně odolávaly. Až do této chvíle. Když už jsem přešel z OpenBoxu na komplexní prostředí Xfce, řekl jsem si, že by asi bylo pěkné, kdybych měl i sladěné aplikace. Nejsem žádný extrémista, ale proč nemít všechno natahané v paměti s jednou knihovnou (GTK) namísto dvou (+Qt).
    10. 10. 2011 11:40 (aktualizováno)
  • Přesun Firefoxu na aktivní plochu Xfce

    Poměrně nedávno jsem přešel na prostředí Xfce. Zatím jsem velmi spokojen, ale setkal jsem se s nepříjemným problémem: Když třeba z Thunderbirdu otevřu URL ve Firefoxu, okno přeskočí na aktivní plochu. Vím o tom, že tenhle problém trápí mnoho uživatelů. Stěžovali si na to i někteří mí kolegové z firmy. Můj obvyklý ranní postup je takový, že na druhé ploše pustím Thunderbird, procházím RSS čtečku a klikám na odkazy…
    10. 10. 2011 11:36 (aktualizováno)