Hlavní navigace

Názor ke článku Vagína, nové logo VŠCHT od miro - [2], [9]: Myslím, že ze všeho nejvíc to...

  • 30. 10. 2007 1:11

    miro (neregistrovaný)

    [2], [9]: Myslím, že ze všeho nejvíc to vypadá jako soustava vagína - děloha, v tom bych se autora blogu zastal.

    Být akademickým senátorem na VŠCHT, asi bych se toho loga koukal zbavit. Samo o sobě se mi líbí, je opravdu dynamické, nezaměnitelné, snadno zapamatovatelné, navíc okamžitě a poměrně jednoznačně vypovídá o zaměření školy, prostě paráda. Ale nesmělo by jít otočit o 180 stupňů. Tohle je věc, která se tomu logu prostě neodpáře, tudíž je to logo dehonestující. A jako takové IMHO nemá v takovéto instituci co pohledávat. Žádný rozumný designér by taky nikdy nezvolil při návrhu tapety vzorek <|>, byť by jej jistě leckdo dokázal realizovat velmi výtvarným způsobem. Ale nejde to, tento vzorek je beznadějně obsazen, píča tu zkrátka byla první, a každého to uhodí do očí.

    Designérovi loga bych to nevyčítal, taková věc se prostě přihodí, že se na věc nepodívá ze "správného úhlu pohledu" ;-), ale svinským krokem bych hnal webmastera, který toto logo (bez ohledu na to, co asociuje) použil na titulní stránce školy hned desetkrát. To je prostě příšerné, asi jakoby škola měla logo na všech svých dveřích (včetně dveří od kabinek na WC).

    Jinak logo mojí alma mater (www.muni.cz) je takové nijaké. Nic nepřipomíná, prostě dvě písmena. Ale vzhledem k tomu, že už tam nějaký pátek nechodím, je mi to vcelku jedno.

    BTW mě pobavil výrok "plné znění je dostupné na intranetu VŠCHT Praha". Asi by se patřilo dodat "jak pro koho". A ten odkaz (který je v článku dokonce dvakrát) vedoucí na váš fakultní intranet si laskavě nechte od cesty - nemusíte frajeřit s tím, že se tam na rozdíl od většiny čtenářů dostanete. ;-)