Hlavní navigace

Opera Mini na PC desktop? Snadno, pomůže J2ME emulátor

23. 7. 2010 15:21 (aktualizováno) Martin Hassman

O mobilním (ne)webovém prohlížeči Opera Mini (mimochodem včera vyšla beta verze 4.1) jsem nedávno psal. Řešení pro mobilní zařízení je to pěkné, ovšem vůbec mě nenapadlo, že bych ji mohl používat jako webový prohlížeč i na svém desktopu.

S prohlížeči jako je Safari nebo Firefox se Opera Mini nemůže měřit, přeci jen ovládání mobilních aplikací je poněkud kostrbaté a nepřítulné. Ovšem nastanou chvíle, kdy byste za její přednosti dali cokoliv.

Když máte zpropadeně pomalé připojení a platíte za každý přenesený kilobyte hříšné peníze (ano mluvím o chvíli, když je váš desktop/notebook připojen kupříkladu přes GPRS), pak vám datově úsporná Opera Mini přijde vhod.

Opera Mini Desktop Edition

Stačí mít nainstalovanou Javu, stáhnete si MicroEmulator (emulátor mobilních Javovských zařízení), stáhnete si Operu Mini, nastavíte rozlišení emulátoru třeba na 1024×768, otevřete v něm Operu Mini a můžete brouzdat. Přesný sled kroků najdete v návodu na My Opera.

Až mi příště opět půl dne nepojede internet od UPC, tak se nebudu ostýchat připojit se k němu přes mobil a surfovat. Protože s Opera Mini Desktop Edition 8-) na to mám a než internet zase nahodí, tak tu chvíli nepohodlného ovládání přežiju. Už jsem si ji tady připravil.

Zdroj: Opera Mini on your PC (Espen André Øverdahl)

Sdílet