Hlavní navigace

Něco pro standardisty: blíží se mezinárodní Den Modrých čepic

16. 12. 2009 9:26 (aktualizováno) Martin Hassman

V pondělí 30. 11. proběhne v pořadí již třetí mezinárodní Den Modrých Čepic – v originále Blue Beanie Day. Je to den v roce, kdy si lidé, kteří (ať již formálně nebo i fyzicky) podporují webové standardy, nasadí modré čepice a obrazně tak vyjádří podporu webovým standardům.

Proč zrovna modré čepice?

Weboví weteráni wí, že asociace mezi webovými standardy a modrou čepicí tu je na počest Jeffreyho Zeldmana, který se posílení webových standardů věnoval hodně úsilí. A to nejen ve své knize (zobrazena výše), ale i pomocí Web Standards Project, který sám založil, nebo pomocí magazínu A List Apart, u jehož založení také stál.

[youtube v4G2hgioLFk]

Jak se zapojit?

Na některých místech na světě v ono pondělí proběhnou fyzická setkání. Ovšem můžete se zapojit i tak, že na váš blog, Facebook, Twitter, nebo kamkoliv jinam nahrajete fotografii vás v modré čepici. Pokud žádnou nemáte, použijte tuhle nakreslenou. Ve skupině na Flickeru můžete vidět fotky některých příznivců. Podobně při sledování #bbd09 na Twitteru. Největší příznivci pak vyjdou v pondělí v modré čepici i do ulic.

A co vy? Zapojíte se? Pošlete odkaz na vaši fotku.

Sdílet