Hlavní navigace

Firefox vstupuje na plátna kin a umí kung-fu

20. 6. 2008 20:27 (aktualizováno) Martin Hassman

Firefox v červnu nedostane jen svou trojkovou verzi, ale stane se z něj i filmová hvězda. Tedy nakreslená filmová hvězda, ovšem ne tak ledajaká.

František Fuka si ve své recenzi všiml, že se ve filmu Kung Fu Panda, který právě vstupuje na plátna kin (v Americe měl před pár dny premiéru, u nás se zatím ještě promítat nezačal), objevuje zajímavá postava mistra kung-fu Shifu (mluví ho Dustin Hoffman), který je ve skutečnosti pandou červenou, čili maskotem prohlížeče Firefox. Najdete ho v pravo dole na oficiální stránce  filmu. Jakoby Firefoxu z oka vypadl (ten malý vpravo dole, ne ten veliký 8-).

Hlavním hrdinou filmu ale není Firefox (panda červená), nýbrž panda velká (ta VELKÁ černobílá panda nalevo od Firefoxu), která se za každou cenu musí naučit kung-fu (což se jí moc nedaří) a v učení jí pomáhá ostřílený mistr kung-fu Shifu (náš Firefox). Více o ději se dočtete v recenzi F. Fuky nebo mrkněte na trailer (Firefox se prvně objeví v 15. vteřině).

[youtube RR4TIYEAmIk]

No není to roztomilé? Kdo by řekl, že takové vyžle bude jednou mistrem Kung-fu.

Firefox vyzle

A ještě obrázek pandy červené z pražské ZOO (zda umí kung-fu těžko říct):

Další fotky s kung-fu Firefoxem najdete na Imdb.com nebo na www.kungfupanda.com (pokud máte Flash, vyberte Enter the site a po intru vyberte mistra Shivu v rozbalovacím menu napravo dole, najdete tam galerii, wallpapery a další).

Jsem zvědav, za jak dlouho se objeví tapety s tématem kung-fu Firefox, zatím si musíme vystačit s mistrem Shifu.

Kung-fu Firefox

Film Kung Fu Panda je krásně načasovaný na příchod dlouho očekávané trojkové verze Firefoxu a tak se jeho návštěva v kině může stát pěknou součástí Firefox 3 party, které se pomalu začínají organizovat po celém světě.

Update: Na www.redpandanetwork.org najdete pozvánku na společnou akci, na které se podílí DreamWorks i Mozilla. Zdá se, že se Firefox a mister Shifu osobně potkají.

Sdílet