Hlavní navigace

Názor ke článku CSS triky - jak obtékat i bez "clearování" od Pavel Kout - [11] "zarazilo používání old-school hacků typu html>body ul"...

  • 30. 6. 2008 14:51

    Pavel Kout (neregistrovaný)

    [11] "zarazilo používání old-school hacků typu html>body ul" — tady bych si dovolil upozornit, že se nejedná o hack (tj. potenciální pandořinu skříňku), nýbrž o workaround pro elegantní odliftrování té nejhloupější současné potvory (IE6) a relativně normálního zbytku (relativně kvůli IE7, což je jen o něco lepší IE6; v praxi je ovšem důsledek kolikrát spíš horší).

    [14] Ano, to je ono profláknuté řešení, které bylo zdokumentováno ještě přes původním release toho příspěvku na PositionEverything. Zaklínadlo však opět zní "IE".

    Ale dovolím si ještě jednou zopakovat to, o co mi primárně šlo — abych mohl vytvořit záložky ze kteréhokoliv nečíslovaného seznamu bez toho, abych ho uzavíral do zapouzdřujícího prvku, ošetřoval obtékání mimo tento seznam (když kód implementuje někdo další, může na to zapomenout) a abych se vyhnul použití obrázku. To samé platí třeba i pro fotogalerie (resp. thumbnaily) — opět jen UL/LIs. Proto jsem si říkal, že by to mohlo pár lidem pomoci a ukázal jsem to Martinovi.

    Nezapomeňte prosím, že si povídáme o stylování v době, kdy stále cca třetina používá IE6, který nezvládne ani např. H1 + P ( margin-top: 0; }. Lze vymyslet soustu parádních formátování, ovšem IE6 záhy obvykle srazí vaši radost z nich do záporných hodnot (ani IE7 na tom není zase o tolik lépe).