Hlavní navigace

Martin Hassman: nejen o prohlížečích

  • Návod jak dostat e-knihy z Amazonu do své e-čtečky

    Když jsem popisoval čtení e-knih, zmínil jsem problematiku jejich pořizování. Důležitá to věc. Při výběru vhodné e-čtečky se jedná o druhý faktor hned po velikosti displeje.  Pokud si budeme chtít e-knihy pořizovat legálně (a nikoliv je stahovat z rapidshare), tak nám někteří dodavatelé (paradoxně) budou házet klacky pod nohy.
    18. 1. 2011 12:03 (aktualizováno)
  • Jak se stát obětí sociálních sítí ve 3 krocích

    Napřed varování. Tento postup není bezpečný a NIKDY jej doma nezkoušejte! Krok první Musíte mít kamarádku schopnou čehokoliv. V mém případě to byla @pampalinka. Krok druhý Máte-li kamarádku schopnou čehokoliv, musíte jí v nepředložené chvíli, kdy myslíte na něco úplně jiného, dát slib zahrnující sehnání velkého počtu lidí.
    17. 5. 2010 1:26 (aktualizováno)
  • Prezentace a zen (recenze)

    Překlad knihy Garra Reynoldse češtiny mne zaujal. Už jen proto, že v češtině toho o prezentacích moc nenajdeme a já se o tuhle oblast tak trochu zajímám. Podotýkám, že název knihy není žádný laciný trik, najdeme v ní totiž něco o prezentacích i o zenu. Kniha je nejen pozastavením se na tím, proč je většina dnešních prezentací zcela špatně (s čímž se ztotožňuji), ale také ukázkou cesty, jak je dělat lépe. Jedná se o svěží čtení plné ukázek a inspirace.
    9. 5. 2010 11:12 (aktualizováno)
  • Pojďte hrát Gowallu aneb jak jsem na Václaváku našel nové jízdní kolo

    To jsem se o krásném jarním dnu vydal na Václavské náměstí a měl jsem zrovna štěstí. Našel jsem totiž žluté jízdní kolo. A to podotýkám zcela nové. Hned jsem si ho vzal. Pak jsem u sochy svatého Václava položil jeden pár krásných dívčích bot a na oplátku sebral pár skleněnek. To mi přišlo jako férová výměna, kterou světce nezahanbím. A protože den byl teprve přede mnou, vyrazil jsem směr Staré město. Na Staromáku mě totiž čeká výměna další…
    22. 7. 2010 16:15 (aktualizováno)
  • Co dělat, vždy napoví - jedině geekpřísloví

    Přísloví má teta Kateřina moc ráda. Ale netuším, jak se jí líbí geekpřísloví. Nemám vůbec páru, co vám odpoví na takové „Google indexuje pomalu, ale jistě“. Možná se zatváří stejně jako na obrázku. Nebude totiž znát slůvko indexovat a to ji rozčílí. A zcela jistě nebude tušit, kde bydlí ten pan Google, o kterém je tu řeč. Možná jí budete chtít dodat „Starého BFU novým kouskům nenaučíš“, ale to nedělejte nebo ji už opravdu urazíte.
    4. 5. 2010 8:55 (aktualizováno)
  • Dnes každý otravuje a říká koho volit. Já ale nabízím řešení

    Koho by to už neotravovalo. Každý den na nás tlačí znova a znova. Jedni říkají mladým, ať přesvědčí babičku a dědu, druzí zas říkají starým, ať přesvědčí vnuka vnučku. A já volám DOST. Konec těch lží a nenávistí. Nabízím jediné a konečné řešení. Jen jediná osoba v celé galaxii si zaslouží naši důvěru. Jen jediná osoba si zaslouží náš hlas. Určitě jste už o něm slyšeli, je to tento muž…
    27. 4. 2010 12:40 (aktualizováno)
  • S geolokací by se neztratili ani Jeníček a Mařenka

    Poslední rok se zajímám o geolokaci. O to, jak funguje, i o její možné využití. Před pár týdny jsem měl v Brně na FI MUNI přednášku S geolokací by se neztratili ani Jeníček a Mařenka, na které jsem vysvětloval principy geolokace a jejího použití (nejen) na webu. Anotace přednášky Co to je geolokace a jak funguje? Jaké služby pro geolokaci využít? Seznámíme se s podporou v prohlížečích, s tím, jak ji využívat ve webových aplikacích a možná i jak naprogramovat příští Foursquare.
    24. 6. 2010 14:13 (aktualizováno)
  • Jak evoluuje elektronický čtenář aneb pravdivá zpověď ročního uživatele

    Pod slovem evoluovat opravdu nehledejte nic neslušného. Jde o to, že věci, které vlastníme, zároveň vlastní nás. A pokud si pořídíte evoluční novinku, jakou e-čtečka e-knih je, procházíte evolucí i vy jako čtenáři – totiž evoluujete na e-čtenáře. Před rokem jsem pořídil čtečku elektronických knih (nebyl to Amazon Kindle, ale Cybook Gen 3 – první e-čtečka, co byla běžně k dostání u nás). Během roku jsem se s ní sžil a přečetl necelé dvě desítky e-knih…
    30. 8. 2010 22:58 (aktualizováno)
  • Jaký byl pražský Foursquare day v COMO?

    Před měsícem jsme ho s Matesolou svolali, minulý čtvrtek proběhl. Pražský Foursquare Day. Jakožto organizátor nebudu psát, zda to byla super akce nebo ne,  odkážu ale, jak pražský Foursquare Day viděli ostatní. Tak Jan Zdarsa píše: Kdybych měl zhodnotit Foursquare Day jako takový, tak musím říct, že splnil moje očekávání a poznal jsem několik zajímavých lidí.
    22. 4. 2010 10:51 (aktualizováno)
  • Hrají Romea a Julii. Právě teď! Na Twitteru

    A nemá v tom prsty nikdo jiný než Královská shakespearovská společnost, která se rozhodla uspořádat veřejné představení na méně obvyklém jevišti – na Twitteru. Více říká web Such Tweet Sorrow, kde se píše: Two families in the same town have loathed one another for years. But a boy from one and a girl from the other fall in love – deep, sweet and destructive. You know the tale of Romeo and Juliet but now you can see it happening live and in real time – in modern Britain and on Twitter…
    4. 3. 2011 0:43 (aktualizováno)